Сега четете
Бойко Борисов трябва да даде показания по делото, известно като „Барселонагейт“ и по обвиненията срещу него за злоупотреба с власт

Бойко Борисов трябва да даде показания по делото, известно като „Барселонагейт“ и по обвиненията срещу него за злоупотреба с власт

Във връзка със запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов на разпит, от прокуратурата заявяват, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Това заявиха от държавното обвинение в позиция, разпространена до медиите.

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов – председател на политическа партия ГЕРБ, М.Н. – бивш министър и др. лица.

Борисов  е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”, уточниха от прокуратурата.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина, гласи още позицията на държавното обвинение.

Вижте и

А ПГ на ГЕРБ-СДС и симпатизанти се събраха пред бившия специализиран съд в подкрепа на Бойко Борисов, който се очаква да отиде на разпит по делото „Барселонагейт“. Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум.

Вести.бг

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре