Сега четете
проф. д-р Румен Младенов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

проф. д-р Румен Младенов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

Проф. д-р Румен Младенов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение

Мотото на първия ми мандат бе: приемственост, неутралитет, баланс и развитие. Към тях за изминалите 4 години бих добавил и споделената отговорност, защото ръководенето на академичните дейности е колективно дело. Това заяви проф. д-р Румен Младенов в отчетния си доклад пред делегатите на Общото събрание днес. Отчетът за дейноста на ректора и ректорското ръководство обхваща периода от 22 май 2019 г. до 21 май 2023 г.

Като основни акценти в него проф. Младенов отчете преструктуриране на административните звена на висшето училище, активно развитие на университетската инфраструктура, проектната, международната и изследователска дейност постигане на баланс между обучение, финанси и наука, подобряване на спортната и материално-техническата база и запазване на финансовата стабилност на факултетите.

За изминалия ректорски мандат ПУ „Паисий Хилендарски“ се нарежда на трето място по работни заплати след медицинските висши училища в София и Пловдив, стана ясно още от отчета. За изминалия период възнагражденията са актуализирани три пъти, а сега Бюджетната комисия предлага на новото ръководство и новия Академичен съвет увеличение с още 10% от 1 юли 2023 г., подчерта проф. Младенов.

Приключвам този мандат удовлетворен, като ви благодаря, че споделихте част от живота си за съществуването и просперитета на ПУ „Паисий Хилендарски“, считам, че добрият психологически макро и микроклимат в университета е съхранен, заяви Ректорът в заключение. И добави: „В този водовъртеж на времето ние не сме изолирана система. Вярвам, че само чрез обединени екипни действия ще се справим с лавините от препятствия, които ни засипва“.

Общото събрание на ПУ „Паисий Хилендарски“ за избор на нов ректор и състави на Академичен и Контролен съвет започна своята работа днес с процедурата по избора ще вземат участие 525 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета, както и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред делегатите на Общото събрание са 420 представители на академичния състав, от които 295 са хабилитирани и 125 – нехабилитирани преподаватели, 94 представители на студентите и докторантите и 11 представители на административния персонал.

Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор. Бяха издигнати 3 кандидатури – на досегашния ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“  гласували за проф. д-р Румен Младенов  са  355 , доц. д-р Атанас Владиков от ФИСН – 13 гласа и на доц. д-р Теодора Филипова от ЮФ – 47 гласа.

Вижте и

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре