Сега четете
На 24 май с БНТ: В началото бе словото“ – празнично предаване с водещи Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович

На 24 май с БНТ: В началото бе словото“ – празнично предаване с водещи Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович

В Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 24 май, традиционният за Българската национална телевизия тематичен блок започва в 9:20 ч. по БНТ 1 и ще продължи до обедната емисия „По света и у нас“. Водещи на специалното предаване „На 24 май с БНТ: В началото бе словото“, което ще даде уникален и пълномащабен поглед на зрителите към празничните събития в столицата и цялата страна, са две от емблематичните лица на обществената телевизия – Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович.

Как България отбелязва празника – в София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград – репортерите на БНТ ще покажат на живо тържествените шествия.

Гости на Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович в специалното предаване „На 24 май с БНТ: В началото бе словото“ ще бъдат проф. Николай Аретов и доц. д-р Костадин Нушев, които ще разкажат за образите на светите братя Кирил и Методий в църковната и светска култура. Първото голямо изследване на българската литература през 21. век ще представи проф. Милена Кирова. Актуалната тема за взаимовръзката между изкуствения интелект и образованието днес в студиото на БНТ ще коментират Александър Иванов – образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative, Ивелина Пашова – учител, образователен експерт в „Заедно в час“ и ръководител на програма „Училища за пример“, както и гл. ас. д-р Ангел Игов – писател, литературен критик, преводач, културен журналист, преподавател в катедра „Англицистика и американистика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Архивни кадри от Златния фонд на БНТ с незабравими послания, завещани ни от едни от най-големите български автори, както и музикални изпълнения от вокална група „Мики Маус“ с ръководител Вяра Пантелеева също очакват зрителите на специалното празнично предаване „На 24 май с БНТ: В началото бе словото“ от 9:20 ч. по БНТ 1.

Вижте и

По традиция на 24 май Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Театър „Българска армия“ официалната церемония по връчването на годишните награди за театрално изкуство „АСКЕЕР 2023“. Прякото предаване на събитието започва в 20:40 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.

Гледайте празничния блок „На 24 май с БНТ: В началото бе словото“ с Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре