Сега четете
Когато има политическа криза, решението са нови избори, смята Костадин Костадинов

Когато има политическа криза, решението са нови избори, смята Костадин Костадинов

Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го в учебниците по политология, каза на брифинг пред медиите днес във Варна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него останалите партии са уплашени от растежа на „Възраждане“ и, за да не допуснат нови избори, са готови да направят каквото и да било. Той обаче допълни, че не очаква да има правителство, защото по думите му „тези хора не са глупаци и имат инстинкт за политическо самосъхранение“. Според Костадинов идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“.

Костадинов за пореден път повтори, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с мандат на „Възраждане“. Според него президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, защото тя е единствената политическа организация извън т.нар. „вашингтонски консенсус“. „Иначе, ако ни бъде предоставен такъв мандат, е естествено, че никой няма да ни подкрепи и ние сме наясно с това“, посочи Костадинов. Той допълни, че ако получат мандата, ще покажат управленска програма, състав на правителство и ще кажат ясно и категорично какви ще бъдат ходовете на „Възраждане“ до края на годината.

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „Възраждане“ са хвърляли червена боя по сградата на ЕК, той каза, че разбира това като похвала за изразената от тях гражданска позиция, защото по думите му „това, което се случи вчера, се случва редовно по улиците на всички големи европейски градове“. И допълни, че точно представителите на възмутените от техните действия либерални „доносническо-демократични среди“ са били тези, които са въвели мятането с червена боя по сгради на български държавни институции. Според него, за разлика от тях, от „Възраждане“ не посягали на паметници на културата. По думите му, когато някой започне да говори по този начин, това е апотеоз на лицемерието.

Вижте и

В отговор на позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изцапването на сградата на ЕК Костадинов каза, че истината била, че в България има инфилтрация, но тя била на зловредно американско влияние. Той допълни, че няма значение откъде идва влиянието – от Вашингтон, Брюксел или Москва, защото чуждото влияние не трябва да се търпи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре