Сега четете
Гълъб Донев: Важно е да се формира парламентарно мнозинство, което да приеме държавния бюджет и важните закони

Гълъб Донев: Важно е да се формира парламентарно мнозинство, което да приеме държавния бюджет и важните закони

Всички в тази зала сме наясно колко е важно да бъде излъчено работещо редовно правителство и да се формира парламентарно мнозинство на принципна основа, което да приеме в спешен порядък държавния бюджет и важните за обществото ни закони. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание.

Според Донев значим напредък в този процес не се наблюдава, въпреки че партиите го посочват като приоритет в своите политически декларации.

„Законът за бюджета на държавата, законопроектите по Националния план за възстановяване и устойчивост, и по съдебна реформа не са важни за служебното правителство, те са важни за всеки български гражданин. Ще припомня, че държавата функционира в режим на удължителен закон за бюджета, който изтича на 10 юни“, подчерта премиерът.

Вижте и

Гълъб Донев коментира и случващото се в съдебната власт през последните дни. „Когато възвратните глаголи „не се страхувам“ и „страхувам се“, се използват от представители на българската прокуратура, а не в упражнение по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимостта от реформа на съдебната система и потвърждава усилията на служебното правителство, вече втори мандат, да отключи законодателната работа в поредното Народно събрание по законите за правосъдна реформа. Не е необходимо да ги изброявам, те са внесени преди месец в 49-ото Народно събрание“, припомни още премиерът Донев.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре