Сега четете
Лионел Меси получи наградата за Спортист номер 1 за 2022 година на Световната академия „Лауреус“

Лионел Меси получи наградата за Спортист номер 1 за 2022 година на Световната академия „Лауреус“

Капитанът на световния шампион по футбол Аржентина Лионел Меси получи отличието за спортист номер 1 за 2022 година на Световната спортна академия „Лауреус“ (Laureus World Sports Academy), докато номер 1 при жените е двукратната световна и петкратна европейска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка.

Меси взе награда и от името на националния тим на Аржентина, който беше избран за отбор на годината след триумфа си на Световното първенство в Катар 2022.

Официалната церемонията се проведе във френската столица Париж. 35-годишният нападател на Пари Сен Жермен вече е печелил отличието веднъж, разделяйки трофея го с пилота от Формула 1 Люис Хамилтън през 2020 година. Меси стана и първият в света, който взема две награди в една и съща година.

В борбата за наградата аржентинецът победи съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе, двукратния шампион във Формула 1 Макс Ферстапен, световния рекордьор на овчарски скок Арманд Дуплантис, испанския тенисист Рафаел Надал и американския баскетболист от Голдън Стейт Стеф Къри.

„Гледах имената на невероятните легенди, които са спечелили наградата Спортист на годината преди мен: Шумахер, Уудс, Надал, Федерер, Болт, Хамилтън, Джокович… наистина невероятна компания и за мен е уникална чест да съм част от нея“, каза Меси.

Фрейзър-Прайс пък се радваше на изключителна 2022 година, която включваше златото на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн.

Тенисистът Карлос Алкарас, който спечели Откритото първенство на САЩ през 2022-а и се изкачи до номер 1 в класацията на АТП, взе статуетка за „Пробив на годината“.

Вижте и

Кристиан Ериксен, който се възстанови от сърдечен удар, който получи на Европейското първенство през 2021 година, за да се завърне във футбола във Висшата лига с Брентфорд и след това с Манчестър Юнайтед, преди да играе на Световното първенство с Дания, получи наградата за „Завръщане на годината“.

Номинираните за наградите „Лауреус“ се избират от световните медии, а победителите се определят от 71-е членове на Световната спортна академия „Лауреус“. Отличията се връчват ежегодно от 1999 година насам.

Най-отличаваният спортист с приза е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който го е печелил пет пъти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре