Сега четете
БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова

БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова

Столичният кмет трябва още днес да подаде своята оставка, поиска организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов пред Паметника на Съветската армия в София.

 

Представители на левицата се включиха в честванията на Деня на победата и Деня на Европа – 9 май. Те се присъединиха към шествието „Безсмъртния полк“ по случай 78 години от победата над фашизма. То тръгна от площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и стигна до Паметника на Съветската армия, където беше отбелязана годишнината. Там участниците в шествието бяха посрещнати от демонстрация на представители на инициативата „Искаме български паметник“. Стигна се до размяна на обидни квалификации, а полицаи в жива верига разделиха двете групи в опит да се избегнат сблъсъци.

 

Това е пълно безобразие, което днес се случва, коментира Борислав Гуцанов в словото си пред множеството и поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Интересно би ли могло да се случи подобно нещо в центъра на Виена на големия паметник на съветската армия или в центъра на Берлин, попита той.

 

Вижте и

Не трябва да забравяме никога, че 9 май нямаше да бъде Денят на обединена Европа, ако 9 май не беше Денят на победата над хитлерофашизма, посочи Гуцанов. Нека да почетем паметта на загиналите, да почетем Деня на Европа, да дадем едно голямо благодаря на съветската армия – освободителка, която беше посрещната с хляб и сол тук в България, и никога да не позволяваме паметниците да бъдат разрушавани, те са нашата будна съвест, призова той.

 

Пред паметника дойде и руският посланик Елеонора Митрофанова, както Максим Алексеевич Рибаков от Народния фронт на Русия, които също отправиха приветствия пред присъстващите. Бяха положени венци и цветя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре