Сега четете
ЕКЗОТИЧНИ МАЙМУНИ И СУРИКАТИ СА НАЙ-НОВИТЕ ОБИТАТЕЛИ В ЗООПАРК БУРГАС

ЕКЗОТИЧНИ МАЙМУНИ И СУРИКАТИ СА НАЙ-НОВИТЕ ОБИТАТЕЛИ В ЗООПАРК БУРГАС

Двойка златоглави лъвски тамарини, памукоглави тамарини, мармозетки и семейство сурикати ще радват посетителите на зоопарка. Сред най-редките видове маймуни в света и единствени в България са златоглавият лъвски тамарин и памукоглавият тамарин. Това са видове застрашени от изчезване. Животните се чувстват отлично, увери директорът на зоологическата градина.

Златоглавият лъвски тамарин се отличава с грива близка до тази на лъва, оттам идва и названието на маймуната. Те са отличават с дружелюбен и закачлив нрав. Видът обитава Южна Америка и е застрашен от световно изчезване.

Памукоглавият тамарин е вид дребна южноамериканска маймуна, която се среща единствено в Колумбия. Тези маймуни са един от 25-те вида примати, класифицирани като критично застрашени. В дъждовните гори на Колумбия са останали само около 6000 екземпляра от памукоглавия тамарин. Техният хабитат изчезва заради дърводобива.

Вижте и

Пред новата обособена зона “маймуни от Южна Америка” са разположени различни информационни табла с образователна цел. Идеята е освен близка среща с редките и екзотични видове, хората да научат повече за тях и начина им на живот.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре