Сега четете
Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) съобщи, че е свалила 18 от 24 дрона камикадзе

Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) съобщи, че е свалила 18 от 24 дрона камикадзе

Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) съобщи, че е свалила 18 от 24 дрона камикадзе, Русия рано тази сутрин, предаде Ройтерс.

В изявление на градската управа на Киев се казва, че всички ракети и безпилотни самолети, насочени към украинската столица – за трети път в рамките на четири дни, са били унищожени. „Руснаците атакуваха Киев, използвайки дронове камикадзе „Шахед“ и ракети, вероятно балистични“, заяви киевската администрация.

От 15 безпилотни самолета камикадзе „Шахед“, изстреляни по крайбрежния град Одеса на Черно море, ПВО унищожи 12. Останалите три поразиха университетски комплекс, но няма пострадали, съобщи украинското южно военно командване.

Както и предишния път, дроновете са изстреляни от Брянска област в Западна Русия и от източното крайбрежие на Азовско море, съобщиха украински източници, цитирани от ДПА.

Отломки от дроновете са паднали над жилищните райони на Киев, но без да причинят щети, заяви ръководителят на военната администрация на украинската столица Сергий Попко.

Вижте и

Русия редовно бомбардира Украйна от октомври миналата година, нанасяйки удари по различни цели. За най-новите експлозии беше съобщено по-малко от 24 часа, след като Киев обяви, че Русия е нанесла удар по град Херсон, при който по последни данни от украинска страна, са загинали най-малко 23 души.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре