Сега четете
Канадският премиер Джъстин Трюдо и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че продължават програмата си за дългосрочно сътрудничества

Канадският премиер Джъстин Трюдо и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че продължават програмата си за дългосрочно сътрудничества

Канадският премиер Джъстин Трюдо и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че продължават програмата си за дългосрочно сътрудничества. В телефонен разговор между двамата вчера Трюдо е заявил, че ще подкрепя „Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“, предаде Франс прес.

„Канада ще продължи да им оказва военна, хуманитарна и финансова помощ“, увери канадският премиер в пост в „Туитър“.

В редовното си телевизионно обръщение украинският президент приветства програмата за дългосрочно сътрудничество между Украйна и Канада в сферата на отбраната.

„Канада вече започна да конфискува руски активи“, каза Зеленски, отбелязвайки, че „това е красноречив пример за всички останали страни по света“.

Канада е обучила от септември 2015 г. досега над 36 000 украински войници, като тази мисия беше удължена до март 2025 г. През март тази година Отава съобщи, че мисията й за обучение на украински инженери се удължава до октомври, а също, че е решила да предложи обучение за военна медици.

Вижте и

В средата на април в Полша пристигнаха осем танка „Леопард 2“, обещани на Киев от Канада. Тези 55-тонни бойни машини са един от ключовите елементи в канадския военен арсенал и са част от най-съвременното въоръжение в него.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре