Сега четете
В Клисура започнаха честванията на 147 години от Априлската епопея

В Клисура започнаха честванията на 147 години от Априлската епопея

В Клисура започнаха честванията на 147 години от Априлската епопея. Министърът на културата Найден Тодоров пристигна специално в града, придружен от заместник-министър доц. Пламен Славов, за да присъства на заупокойната панихида в почит на жертвите за българската свобода, съобщиха от Министерството на културата. След панихидата в града се проведе литийно шествие от старата, разрушена черква до новия църковен храм в Клисура.

 

Тази вечер предстои и празнична културна програма, а за 20:30 ч. е насрочен тържественият митинг – заря. Утре честванията продължават с поетични изпълнения, концерти и възстановка на историческите събития в храбрия планински град.

 

Програмата за честванията започна още на 21 април с дни на възрожденската патриотична песен. Събитията се осъществяват с подкрепата на Министерството на културата.

Вижте и

 

Чествания на 147 години от Априлската епопея утре ще има и в Панагюрище. Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде официален гост на тържествата. Той ще приеме строя на представителните роти на Българската армия на Националния митинг-заря на площад „20 април” от 20:30 часа и ще произнесе слово по повод годишнината.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре