Сега четете
Румен Радев пожела на представителите на мюсюлманското изповедание в България здраве и благоденствие

Румен Радев пожела на представителите на мюсюлманското изповедание в България здраве и благоденствие

Споделеният стремеж към добро и съпричастност е здравата нишка, която от векове сплотява българския народ и продължава да ни води по спасителния път на надеждата, на уважението и толерантността. Това се посочва в приветствието на президента Румен Радев към представителите на мюсюлманското изповедание в страната по случай празника Рамазан байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Нека в дни на изпитания за целия свят насърчаваме състраданието и човеколюбието. Повече от всякога се нуждаем от мъдрост и далновидност, за да градим успешно нашето съвместно бъдеще и да съхраним общия ни дом като място на мир и разбирателство“, заявява в приветствието си президентът Радев. Държавният глава пожелава на представителите на мюсюлманското изповедание в България здраве и благоденствие.

С мюсюлманския празник Рамазан байрам се отбелязва краят на свещения месец Рамазан. Тридневният Рамазан байрам е един от двата основни ислямски празника. На него вярващите се събират за специална празнична молитва, ходят си на гости и консумират сладки изделия.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре