Сега четете
111 години от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски

111 години от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски

На 18 април 2023 г. Военна академия „Г. С. Раковски“ ще отбележи Патронния си празник и 111 години от своето създаване. На събитието ще присъстват: заместник- министърът на отбраната Теодора Генчовска, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместното командване на силите, командирите на видовете въоръжени сили и на Съвместното командване на специалните операции; посланици и военни аташета, акредитирани в България; командири на командвания, военни формирования и структури в Министерството на отбраната и Българската армия; ректори на висши училища; областни управители и кметове на общини и населени места; представители на военно-патриотични съюзи и организации; бивши служители, партньори и приятели на Военна академия.

 

Празничният ден ще започне с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на Академията Георги Стойков Раковски.

 

По случай Празника ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители от името на министъра на отбраната и началника на Академията.

 

Ще бъдат връчени удостоверенията и дипломите на заелите през годината академични длъжности „ПРОФЕСОР” и „ДОЦЕНТ” и придобилите образователна и научна степен „ДОКТОР”.

 

Празничният ден ще завърши с тържествен концерт.

 

 

 

Събитието ще бъде открито за представители на медиите от 9:30 часа на 18.04.2023 г. За повече подробности заповядайте на Празника!

Вижте и

 

 

 

Военна академия „Г. С. Раковски“ е първото висше военно училище в България. Създадена е със Закон на 1 март 1912 г., приет от 15-то Народно събрание. През целия период на своето съществуване, вече 111 години, тя заема своето достойно място в армейския и обществен живот. Военната академия е висше училище с научен престиж и потенциал, огнище на военни знания, символ на националната военна наука и място, където се кове българската военнотеоретична мисъл.

 

Днес военната Алма матер предоставя специализирано обучение за придобиване на висше образование, следдипломна квалификация и научни изследвания на военнополитическо, стратегическо и оперативно ниво в областта на отбраната и националната сигурност. Тя има грижата да формира бъдещите лидери на Република България – военнослужещи и цивилни граждани, способни да управляват Въоръжените сили и останалите елементи от системата за национална сигурност и отбрана.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре