Сега четете
Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в предизборните проучвания той води пред останалите кандидати за президент

Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в предизборните проучвания той води пред останалите кандидати за президент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в предизборните проучвания той води пред останалите кандидати за президент, а коалицията около неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) също е начело в предпочитанията за парламентарния вот, предаде турската частна телевизия НТВ.

„Всички трябва да знаят много добре, че числата и графиките, които се разпространяват в медиите, нямат нищо общо с проучване“, каза той, добавяйки, че ако е зависело от подобни анкети, опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) е щяла да спечели всичките 15 избори, проведени за последните 21 години, откакто управлява партията на Ердоган.

„Но ние винаги сме печелили в урните. Следим отблизо дейността на социологическите агенции, които си вършат работата както трябва. Според докладите, които получаваме, водим с ясна преднина както по отношение на президентството, така и като Републикански алианс в парламента“, заяви още президентът. „Тази ситуация не ни кара да се успокояваме, напротив, работим по-усилено, за да увеличим разликата“, добави той.

Вижте и

В последно време резултатите на редица анкети на социологически агенции в Турция показаха преднина за опозиционния кандидат за президент Кемал Кълъчдароглу на предстоящите президентски избори на 14 май.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре