Сега четете
„Гугъл“ ще добави към търсачката си чатбот, базиран на изкуствен интелект

„Гугъл“ ще добави към търсачката си чатбот, базиран на изкуствен интелект

Технологичният гигант „Алфабет“ (Alphabet) планира да добави към своята търсачка „Гугъл“ (Google) функцията „изкуствен интелект, който разговаря с потребителите“. Това съобщи в интервю за в. „Уолстрийт джърнъл“ главният изпълнителен директор на корпорацията Сундар Пичай.

Напредъкът в сферата на изкуствения интелект ще повиши възможностите на „Гугъл“ да изпълнява многобройни заявки за информация от различни области на знанието, отбелязва Сундар Пичай.

Той отхвърли идеята, че услугата чатбот, базирана на изкуствен интелект, представлява заплаха за бизнеса на „Гугъл“, свързан с търсене на информация, който генерира повече от половината от приходите на „Алфабет“.

Главният изпълнителен директор на корпорацията не дава отговор на въпроса кога потребителите на търсачката „Гугъл“ ще получат правото на свободен достъп до новата й функция, базирана на изкуствен интелект.

Вижте и

Сундар Пичай подчертава, че с помощта на новите технологии „Гугъл“ продължава да усъвършенства своя чатбот, който е създаден въз основата на изкуствения интелект „Бард“ (Bard).

„Алфабет“ се опитва да се конкурира с друг технологичен гигант – „Майкрософт“ (Microsoft), който инвестира милиарди в проекта „ЧатДжиПиТи“ (ChatGPT) – чатбот, разработен от стартъп компанията „Оупън Ей Ай“ (OpenAI). Той беше представен през миналата година и придоби популярност в целия свят благодарене на гласовата си функция, чрез която изкуствен интелект „разговоря“ с потребителите, отбелязва „Уолстрийт джърнъл“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре