Сега четете
Сигнали за поставени взривни устройства в училища има и днес в различни градове в странат

Сигнали за поставени взривни устройства в училища има и днес в различни градове в странат

Сигнали за поставени взривни устройства в училища има и днес в различни градове в страната. Заплахи по електронната поща са получени за училища в Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Бургас и един сигнал за заплаха в София, съобщиха за БТА от МВР. Полицията извършва проверка в съответните учебни заведения.

От няколко дни десетки училища в страната получават бомбени заплахи. Софийската градска прокуратура образува разследване за престъпление срещу републиката. По случая работи и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите, коментира вчера темата и президентът Румен Радев. Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Иван Демерджиев съобщи, че разследването е много напреднало и скоро ще има категорични данни откъде идват тези заплахи.

Също така със заповед на служебния министър-председател се създаде Междуведомствена работна група, която в срок до 31 март ще разработи и изготви процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура, както и ще актуализира Националния план за противодействие на тероризма.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре