Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път…
Сдружение За достъпна и качествена храна с прискърбие съобщава, че почина академик Мария Балтаджиева, на 90 години.
Академик Мария Балтаджиева е световноизвестен учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти. Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите. Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество – вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. Дългогодишен ръководител на катедра „Технология на млякото и млечните продукти“, декан на Технологичния факултет, зам,-ректор на УХТ със значителен принос за развитието на международното сътрудничество на университета.
Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените – България. „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии.
Загубихме един прекрасен, ерудиран човек и колега, изживял достойно жизнения си път!
Изказваме искрени съболезнования на близките й!
ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА Й ПАМЕТ!
От членовете на Сдружение За достъпна и качествена храна
Каква е вашата реакция?
Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път през 1844 г. в гр. Смирна (дн. Измир). С него е поставено началото на българския периодичен печат. На 1 април 2013-та година, 169 години след началото на първото издание на списание „Любословие”, поставяме началото на неговото онлайн издание