Сега четете
Днес Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства за изборите

Днес Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства за изборите

Днес Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка за провеждане на изборите. Тази план-сметка се допълни с 6 444 735 лв. за техническото осигуряване на видеозаснемането и видеонаблюдението след края на изборния ден. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на електронното управление Георги Тодоров.

Министър Тодоров посочи, че средствата ще послужат не само за доставка на технически устройства, а също и за комуникационна свързаност, изграждане на система за управление и видеоизлъчване и заснемане, както и последващо съхранение на записите.

„Предложеното решение е базирано както на собствена разработка от „Информационно обслужване“, така и на ползване на готови решения на телеком операторите и на световни доставчици на облачни услуги. Допълнение на план-сметката се прави, защото в първоначално определената не бяха включени дейностите по видеонаблюдение и видеозаснемане“, уточни министърът.

Георги Тодоров допълни, че ще бъде изграден специален интернет сайт, където ще бъде гарантирана сигурността на излъчваната информация. Той припомни, че предстои Централната избирателна комисия да излезе с методически указания относно това как точно трябва да се осъществи видеонаблюдението и излъчването, а ангажиментът на Министерския съвет е единствено да осигури техническото обезпечаване на процесите.

Вижте и

БТА припомня, че на 3 февруари служебното правителство одобри план-сметката в размер на 87,7 млн. лв. за осъществяване на дейностите, свързани с провеждането на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 април.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре