Сега четете
Промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11

Промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11

Заради ремонт на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“ в участъка между бул. „Тодор Каблешков“ и Околовръстното шосе, се въвежда промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От днес се спира движението на трамваите по бул. „Цар Борис III” в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до трамвайно ухо „Княжево“. Трамвайната линия №5 ще се движи по трасето от ухото на „Съдебна палата“ до ухото на „Бъкстон“. Трамвайната линия № 4 ще се движи по маршрут (в посока бул. „Никола Петков“) от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ – бул. „Княгиня Мария Луиза“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“, „Централна ж.п. гара“, по бул. „Христо Ботев“, бул. „Македония“, бул. „Ген. Тотлебен“ и по бул. „Цар Борис III“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ двупосочно.

Трамваите по линия №11 ще се движат по скъсен маршрут от кв. „Илиянци“ до трамвайно ухо „Овча купел“ двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ. Автобусите по нея ще се движат по следния маршрут: от автостанция „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“ и наляво по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, както и на временните спирки съгласно приетата временна организация на движение. Автобусите ще се движат в интервал от пет минути.

Вижте и

Първият етап на строителството на трамвайния път от „Съдебна палата“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ по бул.“Цар Борис III“ е изцяло завършен. От днес започват строителни работи във връзка с етап 2 от ремонта на трасето, съобщи на брифинг вчера заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре