Сега четете
Пламен Бобоков ще съди България

Пламен Бобоков ще съди България

Часове след като прокуратурата прекрати разследването за търговия с влияние срещу президентския съветник Пламен Узунов и Пламен Бобоков, адвокатът на бизнесмена Ина Лулчева обяви пред БНР, че Бобоков ще съди България.

„32 месеца, за които ще платят българските данъкоплатци. Делото се прекратява на основание липса на престъпление, което е констатирано още в първите дни. Тепърва ще заведем дело за това, че изобщо е повдигнато обвинение“, обяви защитникът.

По думите й тези 32 месеца показвали за сетен път, че прокуратурата е безконтролна и че в част от действията си тя не е подчинена на закона. „Когато държиш един човек 32 месеца с досъдебно производство, т.е. той е ограничен в една голяма част от живота си, това е един механизъм за смачкване на икономически, политически или други неугодни лица, срещу който не може да се реагира и за който прокуратурата отговаря единствено по Закона за отговорността на държавата с парите на данъкоплатците“, допълни Лулчева.

Вижте и

Тя бе категорична, че държавного обвинение не е събирало никакви доказателства, защото е нямало какво да събира. И напомни за наложената от съда безпрецедентна гаранция от 1 млн. лв., „която дори Специализираният съд намали на 10 000 лв. по жалба, като каза, че няма основателно подозрение за извършването на това престъпление“. Това било според нея развитието по делото и нищо друго не е правено.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре