Сега четете
Служебните министри очакват решението на Радев дали остават в следващия кабинет

Служебните министри очакват решението на Радев дали остават в следващия кабинет

Министрите от кабинета очакват решението на президента Румен Радев за следващия състав на служебното правителство. Засега единственото ясно е, че служебен премиер ще продължи да бъде Гълъб Донев. „Все още нямам информация, то не е въпрос само на желание, а и на възможности на този, който бъде поканен“, каза в Министерския съвет служебният министър на земеделието Явор Гечев. „Ако президентът реши, можем да работим още“, добави той.

„Принципно, все още работя по приоритетите на настоящия служебен кабинет и оценката за неговата работа не зависи от мен“, каза Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите. „Начертала съм приоритетите за дълъг период от време, защото от 17-18 години се развивам в сферата на околната среда и водите. Президентът ни е избрал и ние трябва да отчетем работа си пред него“, каза министърът на околната среда и водите.

Служебният министър на външните работиНиколай Милков също не даде ясен знак дали остава в следващия състав на кабинета. Той каза, че вчера е имал среща с президента и му е обяснил какво трябва да се свърши в сферата на външната политика. „Ако президентът прецени, най-вероятно бих бил готов да остана на поста“, каза Милков.

„Надявам се, че нищо няма да се случи по време на честванията за Гоце Делчев (на 4 февруари в Скопие) и всичко да мине тихо, гладко и кротко“, каза министърът на външните работи в отговор на журналистически въпрос.

Вижте и

По-рано през деня служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков също отказа да коментира дали ще е в следващия състав на МС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре