Сега четете
Иван Дерменджиев: Ще има работна среща в Скопие на 30 януари

Иван Дерменджиев: Ще има работна среща в Скопие на 30 януари

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие на 30 януари, понеделник. Това съобщиха от пресслужбата на МВР. По време на разговорите ще бъдат обсъдени организацията на предстоящото отбелязване на 151- ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, както и съвместни действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари тази година.

В срещата, която ще започне в 12:00 ч. местно време в Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, ще участва и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. След приключването ѝ се очакват изявления за медиите.

Служебният министър-председател Гълъб Донев проведе вчера телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в който двамата обсъдиха необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-вата годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев.

Премиерите Донев и Ковачевски обсъдиха и ползите от по-задълбочено взаимодействие между двете държави в сферата на сигурността и особено в случаите на криминални прояви или при заплахи срещу граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание.

Вижте и

В разговора премиерът Донев отново припомни очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре