Сега четете
Украйна приветства днешното решение на Съединените щати да й доставят танкове

Украйна приветства днешното решение на Съединените щати да й доставят танкове

Украйна приветства днешното решение на Съединените щати да й доставят танкове, за да се защити срещу руската агресия, предаде Франс прес.

„Исторически ден. Един от тези дни, които ще бъдат решаващи за нашата бъдеща победа“, изрази задоволство Андрий Ермак, ръководителят на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски. В същото време той добави, че е от ключово значение „това да е само началото“. „Имаме нужда от стотици танкове“, подчерта Ермак.

Малко след това самият Зеленски приветства координираните съобщения на западните съюзници, че ще доставят тежки танкове на Украйна. Това е „важен етап към окончателната победа“, изтъкна украинският президент, който от месеци настояваше страната му да получи такова въоръжение.

Вижте и

„Благодаря на (президента на САЩ) Джо Байдън за силното ново решение да достави танкове „Ейбрамс“ на Украйна. Благодарен съм на американците за тяхната подкрепа“, написа Зеленски в Туитър. „Днес свободният свят е обединен както никога досега с обща цел: освобождението на Украйна“, добави той.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре