Сега четете
Европрокуратурата задържа петима в България, Чехия и Словакия за измами с ДДС за 32 млн. евро

Европрокуратурата задържа петима в България, Чехия и Словакия за измами с ДДС за 32 млн. евро

Европейската прокуратура е задържала петима души в България, Чехия и Словакия в мащабна операция за трансгранична измама с ДДС. Операция „Дисплей“ е проведена в 10 държави – Австрия, България, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Холандия, Словакия и Словения.

От съобщението става ясно, че са извършени 61 претърсвания на офиси и домове на хора, петима са арестуваните в Чехия, България и Словакия, но не се казва от каква националност са те. Престъпната група е причинила щети за около 32 млн. евро.

Разследването е започнало през 2021 г., малко след началото на дейността на Европейската прокуратура, а днес са извършени първите арести.

Вижте и

През първите два дни на операцията са иззети AirPods (безжичните слушалки на „Епъл“) за 5,2 млн. евро. „Целта е да се съберат доказателства и да се разкрие повече информация за организираната престъпна група, която търгува с малки електронни стоки от Германия и ги продава чрез така наречените missing traders в цяла Европа“, обясняват от структурата на Лаура Кьовеши.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре