Сега четете
УАСГ ще бъде домакин на конференция, посветена на 25-та годишнина на метрото в София

УАСГ ще бъде домакин на конференция, посветена на 25-та годишнина на метрото в София

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)  ще бъде домакин на конференция с международно участие, посветена на 25-та годишнина на софийското метро на 26 и 27 януари, съобщиха от висшето училище.

На 28 януари 1998 г. е пуснат първият влак на столичната подземна железница по трасе с дължина 6,4 км и 5 метростанции – от МС „Сливница“ до МС „Константин Величков“. Оттогава метрото продължава да се разраства, като строителството на новите участъци често се извършва в сложни инженеро-геоложки условия и се прилагат различни методи на строителството и иновативни решения.

През настоящата юбилейна година столичният Метрополитен, с подкрепата на редица браншови организации, висши училища, както и представители на бизнеса, организира научно-техническа конференция под надслов „Иновативни архитектурни, конструктивни и технически решения при строителството на метрополитени“. Програмата включва лекции от редица изтъкнати специалисти в областта на подземното строителство и геотехниката. Сред основните лектори ще бъдат изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, както и проф. д.т.н. инж. Божидар Божинов от МГУ „Св. Иван Рилски“.

Особен интерес представлява и участието на проф. Марк Балоуз, президент на Международното дружество по земна механика и геотехническо инженерство, посочват от УАСГ. Неговата лекция „Геотехническа връзка между науката и практиката“ ще се проведе на 26 януари от 11:00 ч. в Аула Максима на университета.

Вижте и

Освен представянето на най-новите развития в сферата, конференцията цели да спомогне за създаване на нови научни, бизнес и лични контакти между участниците и гостите. Програмата за втория ден включва и посещение на интересни локации в метрото, както и откриване на юбилейна изложба на „Моста на влюбените“ край НДК.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре