Сега четете
Крум Зарков: Президентът Румен Радев прояви трезва преценка и здрави нерви, връчвайки мандата на БСП

Крум Зарков: Президентът Румен Радев прояви трезва преценка и здрави нерви, връчвайки мандата на БСП

Президентът Румен Радев прояви трезва преценка и здрави нерви, връчвайки мандата на БСП. Това коментира в предаването „Още от деня“ на БНТ служебният министър на правосъдието и бивш депутат от „БСП за България“ Крум Зарков.

Според него не би трябвало получаването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство да е изненадало БСП. Ръководството на БСП в последните дни заяви, че има ясен план и заяви желанието си да получи този трети мандат. Всъщност две бяха партиите, които най-отчетливо заявиха амбициите си за трети мандат – това беше БСП, от една страна, и „Демократична България“ – от друга, каза Зарков.

Каквото и да се изговори в последните дни, очевидно е, че БСП запази най-много опции за различни варианти в кабинета, докато „Демократична България“ се ограничиха с това да заявят, че единствената възможност според тях е сътрудничество между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“, с тяхното посредничество. Това очевидно не е възможно, добави още той.

Според Зарков единствената възможност за реализиране на мандата, макар и малка, е на БСП.

Казах, че президентът е проявил здрави нерви, защото тази му постъпка показа, че той е способен като държавник да превъзмогне доста неща, казани по негов адрес през последните месеци от страна БСП, коментира още Крум Зарков.

Според него с този ход президентът Радев е върнал БСП там, където ѝ е мястото – в центъра на политическите събития. И аз се надявам много тя да се задържи там и това зависи от следващите дни, добави той.

Вижте и

Зарков заяви, че е рано да коментира въпроса дали би се кандидатирал за лидер на социалистическата партия на предстоящия конгрес.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре