Сега четете
Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса „Nexo“ по предложение на ГЕРБ-СДС

Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса „Nexo“ по предложение на ГЕРБ-СДС

Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса „Nexo“ по предложение на ГЕРБ-СДС. Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

Комисията е на паритетен принцип – по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и трябва да излезе с доклад за констатациите и изводите, до които е стигнала.

Депутатите не приеха предложението на „Продължаваме Промяната“ (ПП) комисията да се занимава и с установяване на всички факти и обстоятелства относно финансирането на всички политически партии на парламентарните избори миналата година. Тезата на ПП е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, отколкото е субсидията им.

За председател на временната комисия беше избран Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.

Вижте и

Останалите членове на комисия са: от „Продължаваме Промяната“ – Рена Стефанова и Асен Василев; от ДПС – Йордан Цонев и Петър Чобанов; от „Възраждане“ – Златан Златанов и Ивайло Чорбов“. „БСП за България“ ще бъде представена от Иван Ченчев и Илиян Йончев, „Демократична България“ от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а „Български възход“ от  Лидия Недева и Гален Монев.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре