Сега четете
Бургас първи обяви грипна епидемия, децата ще учат онлайн

Бургас първи обяви грипна епидемия, децата ще учат онлайн

Заради скока на заболели от остри респираторни заболявания и грип в Бургаска област е обявена грипна епидемия от 12 януари. Това става с решение на Регионалния пандемичен щаб, съобщи БГНЕС.

Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации. Препоръчва се на здравните заведение да предвидят разширяване на легловата база на вътрешните отделения за сметка на други отделения с цел прием на пациенти с грип и следгрипни усложнения. Преустановяват се и свижданията в болниците. Затяга се контрола по филтрирането на болните деца в детските градини, както и на персонала.

„Близо 35% от децата в детските градини отсъстват по болест“, коментира пред БНТ кметът на Бургас Димитър Николов. Учебните занятия за учениците се преустановяват и се преминава в неприсъствена форма на обучение в училищата и университетите на територията на област Бургас.Онлайн обучението ще бъде за периода 12-17 януари. Кризисният щаб ще заседава отново на 17 януари.

Само преди ден директори поискаха при увеличаване на заболяемостта от грип да се минава към реална грипна ваканция, а не към онлайн обучение. Според тях въпросното дистанционно обучение в случай на грипна епидемия няма да е ефективно, защото масово няма да има кой да преподава и да учи.

Вижте и

Предстои здравното министерство да даде брифинг относно разпространението на грип в страната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре