Сега четете
През 2022 г. близо 250 000 пациенти потърсиха помощ в „Пирогов“, от които близо 50 000 са останали за болнично лечение

През 2022 г. близо 250 000 пациенти потърсиха помощ в „Пирогов“, от които близо 50 000 са останали за болнично лечение

Над 6700 пациенти са потърсили помощ в спешните кабинети на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ през празничните дни около  Коледа и Нова година, съобщиха от лечебното заведение.

Сред най-натоварените спешни кабинети са били педиатричният, кабинетът по травматология – възрастни, кабинетът по кардиология и вътрешни болести, кабинетът по хирургия, кабинетите по детска травматология и хирургия.

Трима младежи (две момичета и едно момче) са хоспитализирани в токсикологията на „Пирогов”, с между един и два промила алкохол. Те вече не са пациенти на болницата.

През 2022 г. близо 250 000 пациенти потърсиха помощ в „Пирогов“, от които близо 50 000 са останали за болнично лечение, съобщиха още от болницата.

Наблюдава се повишение на пациентите през второто полугодие на годината. Сред най-натоварените звена са били травматология, вътрешни болести и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия, посочват от „Пирогов“.

Вижте и

През изминалата година от „Пирогов“ отбелязаха и 10-годишнината на програмата Програма „Детско здраве“ , която улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до водещи специалисти. По повод годишнината бяха прегледани 150 деца, а за целия период на програмата  над 18 500 деца са получили безплатни консултации, а при необходимост – лечение и проследяване.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре