Сега четете
Ердоган поиска от Путин да прекрати огъня едностранно и да потърси “справедливо решение“

Ердоган поиска от Путин да прекрати огъня едностранно и да потърси “справедливо решение“

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган призова руския лидер Владимир Путин да предприеме усилия за завършване на войната в Украйна. Офисът на турския президент съобщи в официално комюнике, че Ердоган е поискал от руския президент да прекрати огъня и да потърси „справедливо решение“.

„Анадолската агенция“ съобщи, че Ердоган е провел в четвъртък телефонен разговор с Путин. Протоколно от Управлението за комуникации към администрацията на турския президент обявиха, че двамата лидери са обсъдили въпроси от областта на енергетиката, състоянието и перспективите на турско-руските отношения, а също и регионалните процеси, в това число руско-украинската война и Сирия.

Ердоган е заявил на Путин за намерението за конкретни стъпки по създаването на Пътна карта за създаване на газов хъб в Турция. В тази връзка главата на турската държава е привлякъл вниманието на Путин към усилията за развитие на енергийната инфраструктура на Турция

Засягайки темата за войната между Русия и Украйна, турският лидер е напомнил за положителните резултати на инициативите за активизиране на диалога, което се е проявило в съглашението за зърнения коридор, мащабния обмен на пленници и формирането на зона на безопасност около Запорожската АЕЦ.

Вижте и

Ердоган е отбелязал също така, че е дошло време за конкретни стъпки срещу терористическите ПКК и сирийско кюрдската групировки YPG и политическия й клон PY, в това число прочистване от тях на сирийските райони Тал-Рифат и Мюнбич.

В продължение на сирийската тема, Ердоган е отбелязал, че за конкретни резултати по въпросите на Сирия, режимът на Башар Асад трябва да заеме конструктивна позиция и да предприеме редица стъпки в политическия процес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре