Сега четете
Нинова: Очевидно всички гледаме към третия мандат

Нинова: Очевидно всички гледаме към третия мандат

БСП изглежда окончателно е отписала проектокабинета на кандидат-премиера на ПП Николай Денков. Това се разбра тази сутрин в началото на първото пленарно заседание на парламента за новата година. „Очевидно всички гледаме към третия мандат“, обяви соцлидерът Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна. И подчерта, че политиците трябва да гарантират стабилността на страната чрез съставянето на редовно правителство.

Нинова посочи, че кабинет чрез третия мандат ще бъде стъпка също и към стабилизирането на парламентарната република. По думите й, парламентаризмът е заплашен от „пълзяща еднолична власт“. Това беше непряка критика към президента Румен Радев, когото Нинова неведнъж е обвинявала, че се опитва да овладее държавата.

От ГЕРБ-СДС също изглежда клонят към третия мандат. Депутатът от формацията Тома Биков разкритикува ПП, че създава парадокс като търси подкрепа от герберите, а в същото време иска да ги „унищожи“. Той посочи, че ако Денков прави сериозно усилие да състави правителство, трябва да представи не само програма, но и кандидати за министри. „Очакваме да покажете вашия потенциал. Всичко останали ще бъде мимикрия, отиграване на ситуацията, при това не чак толкова сръчно“, обърна се Биков към депутатите от ПП. По отношение на третия мандат той изтъкна, че последният опит да се състави кабинет трябва да съответства на политическите реалности. И уточни, че това означава обществени и политически групи, които са си нанесли рани, да намерят начин да работят заедно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре