Сега четете
Шефът на ДАНС: България изгони 85 руснаци само за година

Шефът на ДАНС: България изгони 85 руснаци само за година

През 2022 г. България е обявила за персона нон грата 84 служители на руските официални представителства у нас. Това обяви в първото си интервю от назначаването му на поста председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев пред БНТ.  За сравнение през 2021 г. са били изгонени само трима руснаци.

Тончев твърди, че в момента няма пряк риск за сигурността на населението на България. Продължаването на военните действия обаче може да доведе до засилване на миграционния поток към и през страната ни. Възможни са последици в икономически план като ръст на цените и възникване на предпоставки за прекъсване на вериги за доставки, каза Тончев.

По думите на Пламен Тончев се наблюдава се и все по-засилен процес на интеграция между обществените отношения и информационните технологии. В резултат на това, негативното влияние върху едната система рефлектира силно върху другата. Тази среда налага въвеждането на по-високи изисквания към мерките и подходите за гарантиране надеждността на системите, твърди председателят на ДАНС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре