Сега четете
Дерайлиралият влак в Сърбия е бил натоварен в България

Дерайлиралият влак в Сърбия е бил натоварен в България

Товарният влак, превозващ амоняк, който дерайлира в Източна Сърбия, е бил натоварен в България. Това каза в предаването „Тази сутрин“ на bTV заместник-министърът на транспорта Красимир Папукчийски.

Инцидентът стана край Пирот. По думите на Папукчийски няма как да се търси отговорност от българска страна, тъй като събитието настъпва на територията на Република Сърбия. Предаден е товарът от българската инфраструктура към сръбската, към момента на дерайлирането композицията е била оперирана от сръбските  железници.  Единственият, който ще участва в разследването, е собственикът на цистерните.

Всички 20 вагона са френски и немски, като са транспортирани от български частен оператор в направление Белград, посочи заместник-министърът.

Той посъветва българските граждани да ограничат пътуванията към Сърбия.

Десетки хора са интоксикирани, има и загинал местен жител, в резултат на изтичането на товара, произшествието затвори и важен международен път, съобщиха сръбските власти, цитирани от агенциите.

В град Пирот е обявено извънредно положение. Властите казаха на хората да не напускат домовете си. Десетки хора са хоспитализирани, съобщиха сръбските държавни медии.

Вижте и

Заради намалената видимост, предизвикана, както се предполага, от изтичането, няколко автомобила са се ударили на основната магистрала, водеща към България, в условията на натоварено движение заради коледните празници, отбелязва Асошиейтед прес.

Полицията затвори магистралата и пренасочи трафика по обиколни пътища. Засега не е ясно какво е причинило дерайлирането на влака.

Амонякът е газ, който при изтичане може да бъде възпламеним и да нанесе значителни поражения и дори смърт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре