Сега четете
Протестиращи влязоха в Общинския съвет в Пловдив, искат оставката на кмета

Протестиращи влязоха в Общинския съвет в Пловдив, искат оставката на кмета

Протестиращи влязоха днес в сградата на Общинския съвет в Пловдив с искане за оставка на кмета и съветниците.

Те негодуват срещу застрояването на града и срещу решенията за пробива при Водната палата, за отнемането на бившата Белодробна болница от украинските бежанци и за съдбата на Панаира. Тези теми са и в дневния ред на Общинския съвет днес.

Десетки демонстранти, сред които майки и деца от Украйна, дойдоха на протеста.

Според протестиращите кметът Здравко Димитров не е изпълнил своята предизборна програма, а решенията на общинарите са против интересите на пловдивчани.

„На всяка сесия се разпродава общинско имущество на безценица. Трябва кардинално да се реши проблемът с управлението на Пловдив, а това минава през оставката на кмета“, каза пред Радио Пловдив един от протестиращите. Първа точка в днешния дневен бе решението за пробива при Водната палата. Кметът Здравко Димитров предлага два варианта – единият е проектът да продължи и работата по него да се възобнови след десет дни. Вторият вариант е пробивът да бъде спрян изцяло и да се прекратят договорите с изпълнителите, които да бъдат обезщетени от общината с близо 600 000 лева за вече извършените дейности. Кметът предлага още общината да отпусне 150 000 лева за избор на изпълнител, който да възстанови терена в първоначалния му вид.

Вижте и

Също днес Общинският съвет трябва отново да реши дали да гласува с „не“ увеличението на капитала на дружество „Пълдин Туринвест“ на акционерното събрание, свикано на 9 януари догодина. В писмо до общинските съветници, изпратено в петък, собственикът на Панаира Георги Гергов предлага да дари на Общината 2% от увеличения капитал на „Пълдин туринвест“ и 6 декара от площта на изложението за изграждане на Опера в града. Условието на бизнесмена е да се гласува увеличението на капитала на „Пълдин туринвест“ с акциите на Варна, припомня БНР. Мотивът на Гергов е, че с дарението на 3 885 985 броя акции община Пловдив няма да намали дела си в смесеното дружество. Съветниците от „Демократична България“ обаче предупредиха, че ако общината приеме предложенията, Пловдив ще загуби 350 декара, както и Панаира.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре