Сега четете
От „БСП за България“ излязоха с декларация срещу „тоталната ликвидация на Международен панаир Пловдив“

От „БСП за България“ излязоха с декларация срещу „тоталната ликвидация на Международен панаир Пловдив“

В момента на сесия на Общинския съвет в Пловдив ще се вземе решение за тоталната ликвидация на Международен панаир Пловдив, който ще бъде даден на Георги Гергов, заяви в декларация от името на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Петков.

„Алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана. В годините за осъществяването на тази цел му помогнаха кметове, министри, съдии, което се доказва и с решението на ВАС отпреди няколко дни“, прочете депутатът. Не може да не се отбележи, посочи той, че последните 10 години беше позволено дружеството винаги да бъде на загуба, в същото време Община Пловдив постепенно да губи апортираните имоти и терени, обекти с културно-историческа ценност, намиращи се в сърцето на града, в архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“.

„Но за това деяние няма нито санкции, нито наказани. За да се стигне дотук, има огромни нарушения на Окръжния съд-Пловдив още от 2006 г.“, изтъкна Петков. Той припомни, че през 2020 г. сегашният главен прокурор Иван Гешев е заявил, че ще се направи пълна проверка на случая. По думите му резултати от проверката до този момент няма, а Панаирът днес е „почти сигурно в ръцете на Георги Гергов“.  „Подаръкът, който ще бъде, е 360 дка терени, паркове и над 100 дка изложбени центрове, които ще бъдат унищожени и превърнати в поредните безсмислени жилищни комплекси“, се заявява в декларацията.

Вижте и

Днес ще добавим в списъка на легендите като авиокомпания „Балкан“, „Кремиковци“ и това на „Международен панаир Пловдив“ АД, подчерта Иван Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре