Сега четете
Цените на хотелите в ски курортите – с 20 на сто нагоре

Цените на хотелите в ски курортите – с 20 на сто нагоре

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. Очаквано, на прага на новия сезон хотелиерите в зимните курорти вдигат цените на нощувките. Концесионерите също обмислят по-високи цени на лифт картите, съобщи Нова телевизия.

Сметките показват, че с около 20% по-скъпа ще излезе нощувката в зимните ни курорти тази година. Увеличението ще се движи между 11 и 30 на сто – в зависимост от типа на хотела, категоризацията и местоположението. Сезонът се очаква да започне на 17 декември.

И в трите ни големи ски курорта – Банско, Боровец и Пампорово, вече тече трескава подготовка, а очакванията са за един по-силен сезон. Вече започна профилактика на лифтовете и съоръженията.

Вижте и

По-малко от месец преди старта на ски сезона, ранните резервации в планинските курорти вече бележат ръст. След две тежки за туризма зими, тази година хотелиери и концесионери с оптимизъм очакват новия сезон на пистите. „Засега ранните записвания и резервации ни обнадеждават и ни карат да смятаме, че сезонът ще бъде още по-добър от сезона през миналата година. Очакваме около 10% ръст на гостите от всички пазари”, казва Благовестка Томова от Съюза на хотелиерите в Боровец. Ръст има и на резервациите за Нова година, в Банско местата вече свършиха.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре