Сега четете
Зрителите ще видят как се „чете“ човешкото тяло в „непознатиТЕ“

Зрителите ще видят как се „чете“ човешкото тяло в „непознатиТЕ“

Във втория филм, посветен на Даманхур, тази събота (19 ноември) от 13:30 ч. по bTV журналистът Георги Тошев и режисьорът Антония Барулова – Михайлова ще ни разходят из Храмовете на човечеството с помощта на Барис Елеборо. Той е един от двамата ниал – изборна ръководна длъжност, начело на изпълнителната власт и социалните политики в Даманхур. Младият мъж е роден в Даманхур, завършва международни отношения в Университета в Торино, а днес е един от най-важните лидери в общността.

„Да бъдеш гражданин на Даманхур винаги е въпрос на личен и съзнателен избор. Тази екообщност от осъзнати хора от цял свят е обединена от желанието за пробуждане на божественото в себе си и работа в името на това човечеството да се отклони от пътя на саморазрушението“, разказва Тошев.

Изграждането на Храмовете започва през 1975 г. от 25-годишния Оберто Айрауди и негови приятели и последователи, като е пазено в пълна тайна до 90-те години. „Залата на Победата“ е най-дълбоката от всички зали под земята. Посветена е на планетата като съдържател на живота. Идеята е за пълна хармония и равновесие между всички форми на живот – растения, животни, хора, напълно вписващи се в природната среда. „Не сме си поставяли за цел да представим определена култура, народност или идентичност, а просто живота такъв, какъвто е“, споделя във филма Барис Елеборо.

Другата зала, впечатляваща със своите стенописи, е „Залата на Земята“, която е една от най-старите в храма. Тя изцяло е посветена на духовния аспект. „Всяка зала в храмовете е като глава от книга, разказваща човешката история на тази планета, в този живот“, споделя Тошев.

Даманхур утвърждава свободната воля, променя мисловната нагласа на хората. В общността на почит са и българските последователи, а книги на български език се продават в книжарницата на центъра. Даманхур е своеобразна лаборатория, където изкуството, науката, технологиите, здравето и духовността се обединяват в търсене на нови пътища за човешката еволюция.

В търсене на себе си в средата на 80-те години на ХХ век в Даманхур пристига Антѝлопе Вербена. Днес тя е ръководител на Даманхурския университет, лечител, лектор и изследовател. Вербена прави енергиен преглед на Тошев в една от селфичните лаборатории, които се използват за оздравителни процедури и тонизиране. За първи път телевизионен екип документира процеса.

Вижте и

„С тяхна помощ прилагаме процедури за регенериране на психично и физическо ниво, хармонизиране на вътрешните органи и други намеси, въздействащи върху т.нар. хронобиология на органите и съответно засилващи имунната защита и енергийното поле, терапии за подмладяване… Имам предвид и психическото, и физическото състояние, тъй като кабините работят на всички енергийни нива“, разказва Вербена пред камерата на Антония Барулова – Михайлова и показва как се сканира човешкото тяло.

Не пропускайте втория документален филм, посветен на Даманхур – тази събота (19 ноември) от 13:30 ч. в „непознатиТЕ“ само по bTV!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре