Сега четете
Убийците на полицая опитали да убият и втория човек в патрула

Убийците на полицая опитали да убият и втория човек в патрула

Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров са били изключително арогантни, нагли и брутални. След като са го застреляли, те са влезли през дупката в оградата на границата на българска територия и са опитали да убият и втория човек от патрула – военнослужещия. Това обясни в интервю за БНТ Борислав Сарафов, директор на националното следствие и зам.-главен прокурор.

Той поясни, че само ответната стрелба на военния е накарало нападателите да се върнат на турска територия. Инцидентът стана около 20:35 ч в понеделник в района на село Голям Дервент. Служителят на „Гранична полиция“ загина на място, военният не пострада.

Сарафов отхвърли версията, че нападателите са стреляли, защото са се стреснали. Колкото до версиите, че двамата мъже, задържани за стрелбата в Турция, имат умствени проблеми, зам.-главният прокурор коментира, че „доколкото разбирам, те са изпълзели от дълбините на генофонда, но това не омаловажава вредоносния резултат“. Запитан какво ще стане, ако невменяемостта им се докаже с експертиза, той посочи, че тогава няма да носят наказателна отговорност. Сарафов обаче се съмнява, че това ще се случи. „Не мисля, че ще получат леко наказание“, посочи той.

„Не е доказано, че са трафиканти. По-скоро са искали да грабят трафиканти, които се предполага, че носят пари и ценности“, допълни Сарафов.

Вижте и

Утре предстои следствен експеримент, който да установи откъде е произведен изстрелът. На него ще присъстват и български разследващи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре