Сега четете
Класиката „Красавицата и Звяра“ оживява в зала 1 на НДК

Класиката „Красавицата и Звяра“ оживява в зала 1 на НДК

Любовта, красотата и емпатията ще спасят света – това е усещането, което оставя у зрителя спектакълът „Красавицата и Звяра“, който ще гледаме на 14 ноември (понеделник) в зала 1 на НДК.

Мюзикълът е вдъхновен от едноименната френска класическа приказка и адаптиран по филма на Дисни, удостоен с „Оскар“ през 1991 г.

Публиката и критиката в цял свят определят „Красавицата и Звяра“ като шедьовър и няма как да е друго. Красивата музика към продукцията е на композитора Алан Менкел – носител на 10 награди „Златен Глобус“, 7 награди „Грами“ и 8 „Оскара“.

Вълшебната история на Бел и Звяра ни запознава с едно красиво момиче, което обича да чете, да мечтае и не се страхува да бъде различно, среща ни с образа на Гастон – красив, наперен и егоцентричен, кара ни да опознаем Звяра, който с помощта на Бел разкрива своята доброта и вътрешна красота, скити зад страшия му външен вид.

Докосването до спектакъла „Красавицата и Звяра“ взривява сетивата – на сцената пред нас се разкриват красиви картини благодарение на декорите и възможностите на 3D мапинга, великолепните костюми на Ася Стоименова и хореографията на Анна Пампулова, която претворява всеки диалог.

Диригентът Страцимир Павлов и оркестърът на Държавна опера Варна рисуват музикалните картини, артистичният състав е брилянтен и достоверно разказва приказната история, а режисьорът Петко Бонев обединява всички тези елементи в една съвършена продукция.

Вижте и

В ролите на Бел и Звяра ще се превъплътят оперната певица Мария Анастасова и актьорът Михаил Сървански.

Организаторите на събитието Монте Мюзик и Държавна опера Варна споделят, че билети за „Красавицата и Звяра“ все още има налични на касата на НДК и в мрежата на Eventim.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре