Сега четете
Има риск от затваряне на болници, твърди шефът на лекарския съюз

Има риск от затваряне на болници, твърди шефът на лекарския съюз

Има риск от затваряне на болници, каза д-р Иван Маджаров – председател на УС на БЛС по Нова тв.

„Някои болници ще затворят изцяло. Най-страшното е когато затворят областни болници като тези в цяла Северна България – Видин, Силистра, Ловеч, Добрич. Това са болници, които едва се справят и не могат да увеличат заплатите, така че да задържат специалистите. В още по-тежко положение са общинските болници. И сега в над 80% от тях фонд работна заплата е на 80%.“заяви той.

„Когато медиците разберат, че има пари, но не им ги дават, ще има протести, Не са виновни директорите, пари има, но не ви ги дават”, бе категоричен той към колегите си. Правят се опити парите за здравеопазване да не достигат до лекари и пациенти, каза д-р Маджаров и допълни, че има хора, които чувстват себе си като първа инстанция.

„Парламентът е гласувал един бюджет, обществото е осигурило средства със своите здравни осигуровки и в крайна сметка се формира излишък, който не стига до тези, за които Народното събрание е определило да бъде“, заяви д-р Маджаров.

Вижте и

НЗОК разглеждат себе си като спестовна институция. Законът за здравното осигуряване не й казва това, той казва, че в рамките на бюджета, гласуван от НС, те трябва да осигурят качествени здравни грижи и стабилността на здравната система. Не самостоятелно, а съвместно с Български лекарски съюз и Български зъболекраски съюз”, бе категоричен лекарят. „Няма диалог, ние бяхме използвани като прикритие за решенията на НЗОК”, изрази мнение д-р Маждаров.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре