Сега четете
Продължават опитите за локализиране и овладяване на пожара на военния полигон „Ново село“

Продължават опитите за локализиране и овладяване на пожара на военния полигон „Ново село“

Продължава гасенето на пожара на територията на военния полигон „Ново село“, съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен.

Пожарът възникна в четвъртък като низов, тръгнал от сухи листа и храсти. В потушаването му участват военнослужещи от полигон „Ново село“, пожарникари и горски служители.

При прекратяване на активните действия по гасене снощи са били оставени две огнища, като източното е било почти ликвидирано. При т.нар. западно огнище има направена минерализована ивица, като горски служители проверяват дали някъде огънят не я е прехвърлил. Там ще бъдат съсредоточени и силите днес за локализиране и овладяване на пожара. Ако огънят не прехвърли ивицата, няма да се наложи гасене с хеликоптери, посочи той.

Вижте и

Комисар Демирев допълни, че са в непрекъснат контакт с началника на полигона и под негови указания действат така, че да бъдат избегнати инциденти и зони, където може да има невзривени боеприпаси, останали от военни учения. Учебни стрелби са сред версиите за причината за пожара.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре