Сега четете
Красимир Папукчийски: Запалването на влака Варна-София е необяснимо

Красимир Папукчийски: Запалването на влака Варна-София е необяснимо

„Продължават проверките за запалването на бързия влак между Варна и София. Вагоните са преместени от Каспичан в Горна Оряховица. Интересно е, че влакът се възпламенява три минути след потеглянето от Каспичан. На гарата не е имало индикации, че ще има проблеми. Запалването е необяснимо и за пожарната, която участва в разследването“. Това заяви в „Тази сутрин“ Красимир Папукчийски, зам.-министър на транспорта и съобщенията. Той добави, че щетите по влака са на стойност 3 милиона лева. „Вагонният състав е между 40 и 50-годишен.

Трябва да бъде направена сериозна модернизация, а не ремонти. Рискът при всяко едно превозно средство, което е по-старо, е по-голям“, допълни той. „Мога да заявя, че няма подвижен състав, вагон или локомотив, който да няма пожарогасител“, подчерта зам.-министърът на транспорта. „Всички локомотиви „Смартрон“ са въведени в експлоатация и възстановихме голяма част от дизеловите локомотиви и електромотрисните влакове.

Имаме 100% покритие на локомотивния парк“, обясни той. При 100% локомотивен състав достигнахме до 94% изпълнение на графика, подчерта Папукчийски. Министърът сподели, че последно се е качвал на влак преди две седмици, като е видял подобрение на хигиената. „Има какво да се желае от тоалетните във вагоните. В момента се извършва допълнителна дезинфекция за дървеници и се правят лабораторни изследвания за влиянието върху тях“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре