Сега четете
Тази вечер жителите на Лясковец се събират заради смъртта на 12 годишно дете

Тази вечер жителите на Лясковец се събират заради смъртта на 12 годишно дете

Жители на Лясковец се събират на протест тази вечер, след като снощи 12-годишно дете беше блъснато от кола в центъра на града и загина на място. Хората са категорични, че основната причина за трагедията е липсата на осветление и безопасни пешеходни пътеки. Шофьорът е задържан за 24 часа, а Окръжна прокуратура-Велико Търново разследва случая.

Вчера малко след 18.00 часа 12-годишният Ангел тръгнал към магазина с колелото си. На метри след една от пешеходните пътеки на главната улица в града е отнесен от кола и загива на място.

Зад волана на колата е бил 31-годишен учител по физическо възпитание в едно от местните училища. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Все още не е ясно с каква скорост се е движил. Според хората в града обаче основна причина за трагедията е липсата на улично осветление и повдигнати пешеходни пътеки.

„Подавани са сигнали, за нас като граждани е нетърпимо вече да се случват такива инциденти“, заяви Румен Димитров, жител на Лясковец.

Общински съветници в града твърдят, че още през 2019 година са внесли предложение за подмяна на уличното осветление и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

Вижте и

„Много пъти сме сигнализирали в общински съвет и сме казвали, че това трябва да се направи и не трябва да се чака да се случи най-страшното, за да започнем да изграждаме“, допълни Емилия Жилиева, общински съветник.

„Ако тук имаше издигната пешеходна пътека, идващият автомобил щеше да намали скоростта, ако беше осветена щеше да види и детето“, каза още Тодор Тодоров, общински съветник.Разследването по случая продължава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре