Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път…
Необходими продукти:
кори за баклава – 400 г
краве масло – 250 г разтопено
лешници – 100 г смлени
За сиропа:
вода – 3 в.ч.
захар – 3 в.ч.
лимони – 1/2 бр. сока /или 2 с.л. лимонена есенция/
Начин на приготвяне:
По две кори се намазват с разтопена масло и в тясната страна на корите се слагат от смлените лешници и се навиват на руло. По същия начин се навиват и останалите кори, докато свършат. Готовите рулца се режат на по-малки парченца и обърнати нагоре се нареждат в намазнена тавичка да изглеждат като розички с кори. Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до златист цвят.
Добър апетит с Любословие.БГ!
Каква е вашата реакция?
Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път през 1844 г. в гр. Смирна (дн. Измир). С него е поставено началото на българския периодичен печат. На 1 април 2013-та година, 169 години след началото на първото издание на списание „Любословие”, поставяме началото на неговото онлайн издание