Сега четете
Турската баклава с лешници

Турската баклава с лешници

Необходими продукти:
кори за баклава – 400 г
краве масло – 250 г разтопено
лешници – 100 г смлени

За сиропа:
вода – 3 в.ч.
захар – 3 в.ч.
лимони – 1/2 бр. сока /или 2 с.л. лимонена есенция/

Начин на приготвяне:
По две кори се намазват с разтопена масло и в тясната страна на корите се слагат от смлените лешници и се навиват на руло. По същия начин се навиват и останалите кори, докато свършат. Готовите рулца се режат на по-малки парченца и обърнати нагоре се нареждат в намазнена тавичка да изглеждат като розички с кори. Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до златист цвят.

Добър апетит с Любословие.БГ!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре