Сега четете
Радев с упрек към партиите, че ги е страх да управляват през зимата

Радев с упрек към партиите, че ги е страх да управляват през зимата

Президентът Румен Радев направи първи коментари за провелите се на 2 октомври парламентарни избори. Той упрекна партиите, че се страхуват да поемат управлението на държавата през зимата.

„По-тревожното е, че издигането на червени линии след изборите и търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалиция, издават страха на партиите да поемат отговорност за управлението през зимата“, коментира той пред журналисти в Малта, където е на официално посещение. Оттам той ще пътува за Прага за първата среща на върха във формат „Европейска политическа общност“.

„Не е чак толкова страшно, само за 2 месеца служебното правителство изгради една стабилна основа, от която следващото редовно правителство би трябвало да може да преведе страната през зимата без особени затруднения. Сега не е време за малодушие и за тяснопартийни сметки. България има нужда от работещ парламент…време е да се поеме отговорност, време е за политическа смелост“, заяви държавният глава.

„Българските граждани дадоха своята оценка и за тези избори и искам да им благодаря. Но и тези избори не успяха да пречупят тенденцията за отчуждаване от партиите и от властта. Тези избори не дадоха възможност на никоя партия да управлява сама, не дадоха възможност и за лесно формиране на коалиция. Това е ясен знак, че хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения. България има нужда от работещ парламент и устойчиво, редовно правителство“, посочи Радев.

Вижте и

По думите му още следващата седмица той ще обяви датата, на която ще свика първото заседание на 48-ото Народно събрание. Преди това обаче обеща да се допита до всички парламентарно представени партии и да се съобрази с техните виждания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре