Сега четете
От герой до почти никой

От герой до почти никой

Португалецът вече не е считан за номер едно.

Кристиано Роналдо не е доволен от формата си, както и от отношението към него, а това определено му личи.

Сезон 2022/23 започна изключително безлично за Кристиано Роналдо, а неприятностите за него се увеличиха и заради задаващото се световно първенство по футбол. Поредната лоша новина бе съобщена от ESPN. Оказа се, че португалецът не е включен сред 32-мата футболисти (по един от всеки от финалистите), които са избрани за звездите на турнира. Гигантски постери с техните лица ще бъдат поставени по небостъргачите в Доха. Роналдо обаче не получи тази чест, въпреки че досега бе считан за една от двете световни суперзвезди, заедно с Лионел Меси.

Всъщност, не е ясно и дали Меси ще бъде представителят на Аржентина, тъй като тяхната федерация още не е посочила кого ще номинира като лице. Но се знае, че от португалска страна няма да бъде Кристиано. Вместо него ще бъде предпочетен съотборникът му в „Манчестър Юнайтед“ Бруно Фернандеш или Диого Жота от „Ливърпул“.

Вече се знаят част от другите звезди. Лице на Бразилия ще е Неймар, Англия ще бъде представена от Хари Кейн, Уругвай – от Луис Суарес, Хърватия – от Лука Модрич, Сенегал – от Садио Мане, Канада – от Алфонсо Дейвис, а лице на домакина Катар ще е капитанът Хасан ел-Хаидос.

Решението от португалска страна да бъде номиниран друг за лице на отбора по време на Мондиал 2022 е изненадващо. Най-малкото защото Роналдо е капитан на тима, а още повече – голмайстор №1 за всички времена не само с екипа на Португалия, но и на национално ниво изобщо (117 попадения до момента).

До момента няма коментар от Роналдо по темата. Но след призивите от миналата седмица футболистът на „Манчестър Юн“ да бъде изваден от състава за мача срещу Испания от Лигата на нациите, сестра му Катя Авейро го защити с пост в „Инстаграм“.

Вижте и

„Това, което се случва в момента, изобщо не ме изненадва. Португалците са свикнали да плюят в чинията, от която ядат. Винаги е било така. Затова, когато някой се измъкне от пепелта и промени манталитета, това пречи… Винаги ще бъдем с теб, кралю мой. Бъди спокоен. Нужно е да подаваме ръка на тези, които винаги са давали всичко от себе си за Португалия. Португалците обаче са болни, дребни, бездушни и вечно неблагодарни. Този човек е на колене и няма кой да му подаде ръка. Това е жестоко. А той винаги е давал толкова много и продължава да дава. Този човек се казва Кристиано Роналдо и той просто е най-добрият играч в света“, написа тя.

Самият Роналдо обаче е видимо изнервен, въпреки че пази мълчание. Доказателство бе захвърлената капитанска лента след загубата с 0:1 във въпросния мач с Испания. Това провокира негови критици в Португалия да призоват лентата да бъде дадена на друг по време на Мондиал 2022.

В допълнение идва и статутът на резерва, който придоби Кристиано в „Манчестър Юн“ – от началото на сезона той е започнал като титуляр само три пъти, при това в два от тях – в Лига Европа, където вкара и единствения си до момента гол (при 2:0 над „Шериф“ в Молдова).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре