Сега четете
Излизат резултатите от кръвните проби на шофьора, обвинен за катастрофата на Околовръстното в София

Излизат резултатите от кръвните проби на шофьора, обвинен за катастрофата на Околовръстното в София

Продължава разследването на тежката катастрофа на Околовръстния път в София, при която загина 64-годишен французин.

Днес трябва да станат ясни резултатите от кръвните проби на шофьора на автомобила, предизвикал инцидента. Димитър Любенов е отказал да бъде тестван на място за наркотици и алкохол.

Eкспертизи трябва да изяснят с каква скорост е карал 39-годишният шофьор.

През годините мъжът често е бил засичан да нарушава правилата на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева. Мъжът е обвинен и към момента остава в ареста за 72 часа.

„На евентуалния извършител беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт на един човек и причиняване на телесни повреди на двама други души, за което се предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години. До момента нямам данни лицето да е дало обяснения”, заяви Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София.

„Със сигурност скоростта, с която се е движел, е над допустимата. Назначена е съдебно техническа експертиза. Но свидетели казват, че е била изключително висока скоростта”, допълни Кръстев.

Той обясни, че според прокурорите, за да се реши проблемът с шофьорите, които управляват с висока скорост, след употребата на алкохол и наркотици, трябва да има единна политика по превенция и наказване на този род престъпления. Той каза, че са не обходими промени в Наказателния кодекс.

Вижте и

Относно лизинговите автомобили, Кръстев каза, че предложението на прокурорите е да се отнемат моторните превозни средства на водачите, чиято собственост са. В противен случай ще има нарушение на Конституционното право на собственост.

Кръстев коментира, че трябва превенция. На шофьора от катастрофата на Околовръстното, няма данни да му е отнемана до момента книжката.

Относно отказът да се даде проба за алкохол и наркотици, Кръстев каза, че това, според закона, е административно нарушение, не и престъпление, затова Наказателният кодекс не предвижда затвор. По думите му прокуратурата предлага да може в неотложност да взима кръвни проби, без първоначално разрешение на съда

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре