Сега четете
Велико Търново – център на тържествата по повод 114 г. от Обявяването на Независимостта на България

Велико Търново – център на тържествата по повод 114 г. от Обявяването на Независимостта на България

Празничната програма по повод 114-та годишнина от обявяването Независимостта на България започва в 07:30 ч. с Празнична Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий в църквата-музей „ Св. 40 мъченици. В 09:00 ч.  ще бъде извършен водосвет и поръсване на бойното знаме на НВУ „Васил Левски” и на знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации отново в„ Св. 40 мъченици”.

От 10:30 ч. ще се състои военен ритуал за издигане националното знаме на Република България в Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, 11:00 ч. –  Поднасяне на венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, също в Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, 11:30 ч. –  Празнично шествие и полагане на гирлянди на паметник „Майка България” от Архитектурно-музеен резерват „Царевец” до паметник „Майка България”.

В 12:30 ч. започва   Шоу-спектакъл на участниците в ХV Международен фестивал на военните  оркестри пред сградата на Български пощи.  От 11:00 до 18:00 ч. е организирана Анимация за деца и родители със списание National Geographic KIDS България под надслов „Образователна и занимателна обиколка” в  парк „Марно поле“. В 16:00 ч.  ще се проведе Кръгла маса на тема „Велико Търново – историческа и духовна столица на България – правно положение и перспективи“ в Ритуална зала на Община Велико Търново.

От 17:00 до 18:00 ч. на великотърновци ще бъде подарен  Фолклорен концерт на Илка Александрова пред сградата на Община Велико Търново. В 18:00 ч.  ще се извие  Голямото Търновско хоро с участието на любителски танцови формации от сградата на Община Велико Търново до Паметника на обесените. За 19:00 ч. са предвидени  изпълнения на строеви хватки с оръжие от Представителна част на НВУ„Васил Левски”на  площад „Цар Асен І”. В 19:30 ч. ще се състои   Тържествена проверка, на площад „Цар Асен І”. В 20:15 ч.  е  Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” с  Празнични илюминации.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре