Сега четете
Велико Търново посрещна празнично новата учебна година

Велико Търново посрещна празнично новата учебна година

8800 ученици влязоха в класните стаи

С много положителни емоции, празнично настроение и вълнение сред малки и големи – така Велико Търново посрещна първия учебен ден. 8800 ученици влязоха в класните стаи. Близо 700 са първокласниците – за поредна година те бележат ръст. От всички учащи над 7000 са възпитаниците в общинските училища, а около 1800 – в държавните професионални гимназии в старопрестолния град.

Кметът Даниел Панов бе гост на откриването в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Вела Благоева“, СУ „Емилиян Станев“ и Американски колеж „Аркус“.

„Първият учебен ден не се забравя и се помни цял живот. Днес се сещаме с вълнение за първия учител, първите написани букви, за отварянето на буквара. Горди сме да живеем в историческата и духовна столица на България. Имаме щастието в града ни учениците да се увеличават за поредна година, при това – в трудни и предизвикателни времена. Всичко това ни носи оптимизъм и надежда за доброто бъдеще пред Велико Търново“, каза по време на училищните тържества Даниел Панов. Той пожела на първокласниците смело да навлизат в света на знанието, да създадат много нови приятелства в техния втори дом – класните стаи.

„Четете все повече и повече. Всеки ваш успех е гордост за Старата столица“, обърна се Панов към по-големите ученици.

Кметът изказа признателност към учителите за отдадеността им към образованието на децата и младите хора, за възпитанието им в дух на родолюбие. Благодарствени думи Даниел Панов отправи и към родителите.

Вижте и

Гости на откриването на учебната година в различни училища бяха също заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова, Нейко Генчев и проф. Георги Камарашев, както и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. А на церемония Старопрестолната гимназия по икономика официално прие името на своя патрон – бележития великотърновец, финансист и банкер по времето на Царство България – д-р Петър Аладжов. Сред гостите бе и неговата дъщеря – принцеса Теофана фон Заксен.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре