Сега четете
Рекорден брой столевки са в обращение

Рекорден брой столевки са в обращение

Рекорден брой столевки са в обращение, отчита Българската народна банка. Най-едрата банкнота у нас увеличава присъствието си в българската икономика значително за последната година. С тези пари обаче успяваме да купим все по-малко неща. Икономисти отчитат, че в следващите месеци между 30 и 40% от работещите хора ще изпитат затруднения през зимата.

От краен вариант, през възможност до неизбежност. „Газпром” вече е валидна опция за България. След заявките на ПП – „никога повече с Газпром”, сега тезата на служебния кабинет е – не може да си позволим газ на всяка цена, а руското гориво е по-евтино. От „Газпром” обаче прогнозираха драстично поскъпване на суровината през зимата. И у нас, и в Европа вече се напластяват няколко кризи – енергийна, икономическа, политическа. Икономистите определят това като „перфектната криза”.

Започваме с енергийния недостиг. След това идва проблемът с цената. Това подсилва инфлацията и се прехвърля върху бизнеса на отделните компании”, обясни пред Нова телевизия финансовият анализатор Цветослав Цачев.

Новината, че страната ни ще търси обратен път към руския газ раздели партиите.

„Ние трябва да си намерим ясната формула, която да покаже на Европа, че трябва да има някакви стъпки. Тези стъпки не бива да се разглеждат само през призмата на една зима, а през призмата на една икономика, която трябва да има по-евтина енергия за да бъде конкурентноспособна. Политиците трябва да намерят решението на проблема с войната. Няма война продължила вечно, рано или късно тя ще свърши”, каза още Цачев.

Вижте и

Газът, цените, посредниците и политическият сблъсък доведоха и до съдебно дело за половин милион срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Така и никой не представи пълна и ясна информация кой газ колко точно струва. А през последните дни служебната власт заговори дори, че можело „Газпром” да ни съдят.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре